Ekonomi

Ethereum son 11 ayın zirvesine ulaştı: 2100 doları geçti

Bitay Araştırma Bölümü Analisti Betül Yavuz, kripto para piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Shanghai (Shapella) güncellemesinin ardından Ethereum %12’lik bir artış göstererek son 11 ayın zirvesi olan 2.128 dolar seviyesini test etti. Bitcoin ise Ethereum’u takip ederek son 10 ayın zirvesi olan 31 bin dolar seviyesini test etti. Her zaman 2023 rekorlarını tazeleyen kripto pazarından bu sabah yükselişini sürdüren majör kriptoların yanı sıra altcoinlerde de %5 civarında artışlar görülüyor. 2 günde toplam fiyatı %5 civarında artan kripto piyasası bu sabah 1.25 trilyon doların üzerinde aktivite gösteriyor.

Şaşırtıcı bir şekilde dün ABD’den gelen ÜFE verileri beklentilerin oldukça altında gelerek Nisan 2020’den bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi. Ayrıca işsizlik maaşından yararlanma başvurularına ilişkin veriler dört haftalık ortalamaya yakın kalsa da piyasalarda risk iştahı arttı. FED’in faiz artırımlarının sona yaklaşmış olabileceği beklentisiyle. Verilerin ardından dolar endeksi geçen yılın en düşük seviyelerine gerilerken, altının ons fiyatı bir yılın zirvesini görürken, kripto para piyasasındaki artışların öncülüğünde ABD borsaları da pozitif kapanışlar yaptı.

Günün en çok kazandıran kripto para birimleri hangileri?

Bitcoin bu sabah 30.900 dolar civarında aktivite gösterirken, Ethereum 2.110 doların üzerinde alıcı buluyor. Son 8 ayın zirvesini gördükten sonra 3 gün önce Bitcoin hakimiyeti düştü ve Ethereum Shanghai (Shapella) güncellemesinin etkisiyle Ethereum’un piyasa hakimiyeti %20.3’e çıkarak 15 yıldır baskı altında olan altcoinlerde hareketlenmesine neden oldu. uzun zaman. Bazı altcoinler ise daha olumlu bir ayrışmaya sahiptir. Dün TOMO, WOO, LDO ve ANT günün en çok kazandıran kripto para birimleri olarak öne çıkıyor.

nallihanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu